این که کدام داروخانه شربت گاویسکون دارد و این که قیمت شربت گاویسکون چقدر است؟ جزو دغدغه افرادی است که با مشکلات گوارشی مثل سوزش دست و پنجه نرم میکنند.
این داروی محبوب به عنوان آنتیاسید شناخته میشود و با ایجاد لایهای محافظتی روی دیواره مری و معده، از تماس اسید معده با این نواحی جلوگیری میکند. به این ترتیب، سوزش و درد ناشی از مشکلات گوارشی را به طور موثری تسکین میبخشد.
چه زمانی به شربت گاویسکون نیاز دارید؟
در موراد زیر استفاده از این شربت مورد نیاز است:
سوزش سر دل: احساس سوزش یا درد در قفسه سینه، پشت جناق سینه یا گلو که به دلیل بازگشت اسید معده به مری ایجاد میشود.
سوء هاضمه: مجموعهای از علائم گوارشی مانند نفخ، درد معده، حالت تهوع، سیری زودرس و احساس سنگینی در معده.
رفلاکس اسید معده: وضعیتی که در آن اسید معده به طور مکرر به مری باز میگردد و باعث علائمی مانند سوزش سر دل، ترش کردن، درد قفسه سینه و مشکلات بلع میشود.
ورم معده: التهاب دیواره معده که میتواند باعث علائمی مانند درد معده، حالت تهوع، استفراغ و از دست دادن اشتها شود.
دل درد و دل پیچه: ناشی از سوء هاضمه یا سایر مشکلات گوارشی.
نفخ معده و ترش کردن
نحوه مصرف شربت گاویسکون
چگونگی مصرف این دارو به صروت زی راست:
بزرگسالان و کودکان بالای 12 سال: 2 تا 4 قاشق غذاخوری(10 تا 20 میلیلیتر) بعد از غذا و قبل از خواب
کودکان زیر 12 سال: قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید
حداکثر دوز روزانه: 16 قاشق غذاخوری(80 میلیلیتر)
نکات مهم در مصرف شربت گاویسکون
شربت را به طور مستقیم از بطری میل کنید.
نیازی به رقیق کردن شربت با آب نیست.
شربت را به خوبی تکان دهید تا یکدست شود.
در صورت بارداری یا شیردهی، سابقه بیماری کبدی یا کلیوی یا مصرف داروهای دیگر، قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
تداخلات دارویی شربت گاویسکون
شربت گاویسکون به طور کلی داروی ایمنی است و تداخلات دارویی قابل توجهی با سایر داروها ندارد. با این حال، به خاطر داشته باشید که هر دارویی میتواند با داروهای دیگر یا مکملهای غذایی واکنش نشان دهد، به همین دلیل احتیاط همیشه بهتر از پشیمانی است.
موارد احتیاط در مصرف شربت گاویسکون
در موارد زیر باید نسبت به مصرف این شربت دقت لازم را داشت:
داروهای ضد قارچ: شربت گاویسکون ممکن است جذب داروهای ضدقارچ مانند کتوکونازول و ایتراکونازول را کاهش دهد. اگر از این داروها استفاده میکنید، شربت گاویسکون را حداقل دو ساعت قبل یا بعد از مصرف آنها میل کنید.
آنتی بیوتیکهای تتراسایکلین: شربت گاویسکون ممکن است جذب آنتی بیوتیکهای تتراسایکلین مانند داکسی سایکلین و تتراسایکلین را کاهش دهد. اگر از این آنتی بیوتیکها استفاده میکنید، شربت گاویسکون را حداقل دو ساعت قبل یا بعد از مصرف آنها میل کنید.
بیس فسفوناتها: شربت گاویسکون ممکن است جذب بیس فسفونات ها مانند آلندرونات و ریزدرونات را کاهش دهد. اگر از این داروها استفاده میکنید، شربت گاویسکون را حداقل سه ساعت قبل یا بعد از مصرف آنها میل کنید.
داروهای تیروئید: شربت گاویسکون ممکن است جذب داروهای تیروئید مانند لووتیروکسین را کاهش دهد. اگر از این داروها استفاده میکنید، شربت گاویسکون را حداقل چهار ساعت قبل یا بعد از مصرف آنها میل کنید.
سایر داروها: اگر از داروهای دیگری استفاده میکنید، به خصوص داروهای بدون نسخه یا مکملهای غذایی، قبل از مصرف شربت گاویسکون با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.
عوارض جانبی احتمالی شربت گاویسکون
این داور ممکن در برخی از افراد مشکلات زیر را به وجود آورد که در صورت تداوم باید از مصرف دارو خودداری کنید.
اسهال
یبوست
نفخ معده
حالت تهوع
استفراغ
سردرد
سرگیجه
جایگزین شربت گاویسکون
برخی از جایگزین های رایج شربت گاويسكون عبارتند از:
مهارکنندههای پمپ پروتون(PPI ها)
عمل این داروها با کاهش مقدار اسیدی که معده شما تولید میکند همراه است. آنها را میتوان بدون نسخه یا با نسخه تهیه کرد. نمونههایی از PPI ها عبارتند از پانتوپرازول(پریلوسک) ، امپرازول(پریواسید) و اسموپرازول(نکسیم).
هجده دارو
این داروها اسید معده را خنثی می کنند و میتوانند به تسکین سوزش سر دل کمک کنند. نمونههایی از آنتی اسیدها عبارتند از: Maalox ، Tums و Rolaids.
حصارهای H2
این داروها مقدار اسید معده را به طرز چشمگیری کاهش میدهند. آنها را میتوان بدون نسخه یا با نسخه تهیه کرد. نمونههایی از مسدود کنندههای H2 عبارتند از: سایمتیدین(تاگامت)، رانیتیدین(زانتاک) و فاموتیدین(پپسی).
جمعبندی
شربت گاویسکون به عنوان آنتیاسید شناخته میشود و با ایجاد سدی محافظتی بر روی دیواره مری و معده، مانع از تماس اسید معده با این نواحی میشود. به این ترتیب، سوزش و درد ناشی از مشکلات گوارشی مانند سوزش سر دل، سوء هاضمه، رفلاکس اسید معده، ورم معده، دل درد و دل پیچه، نفخ معده و ترش کردن را به طور موثری تسکین میبخشد.
مصرف این شربت با داورهایی که در این مقاله به آنها اشاره شد، ممکن است که ایجاد تداخل کند و بنابراین بهتر است که با پزشک در این مورد مشورت کنید تا داروی جایگزین آن را برای شما در نظر بگیرد.
|